top of page

Centar za

Lasersko Liječenje Štitnjače

Spasite svoju štitnjaču s laserskom ablacijom

Što su čvorovi u štitnjači?

Štitnjača je važna žlijezda smještena na vratu koja proizvodi hormone koji kontroliraju metabolizam tijela.

Čvorovi u štitnjači su izrasline ili kvržice koje se razvijaju u štitnjači, koja se nalazi na prednjem dijelu vrata. Ti su čvorići obično benigni (nekancerozni) i ne uzrokuju nikakve simptome, ali u nekim slučajevima mogu narasti dovoljno da izazovu nelagodu ili utječu na funkciju štitnjače.

Dijagnostika čvorova u štitnjači

Ako sumnjate da imate čvor na štitnjači, važno je dobiti ispravnu dijagnozu od kvalificiranog liječnika. Dijagnoza može uključivati ​​fizički pregled, krvne pretrage i slikovne pretrage kao što su ultrazvuk ili biopsija tankom iglom (FNA).

 

U Poliklinici Kranjčec naš tim stručnjaka radit će s vama kako bi odredio najbolji način djelovanja na temelju vaših individualnih potreba i briga.

Kontaktirajte nas

Ako ste zainteresirani za više informacija o laserskom liječenju štitnjače u Poliklinici Kranjčec ili ako imate pitanja o čvorovima štitnjače ili našim uslugama, slobodno nas kontaktirajte.

Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži njegu i podršku koja vam je potrebna za postizanje optimalnog zdravlja štitnjače.

LASERSKA ABLACIJA

Laserska ablacija siguran je i učinkovit tretman za čvorove štitnjače koji koristi lasersku energiju visokog intenziteta za uništavanje tkiva nodula. Ovaj se postupak izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji i obično traje manje od sat vremena. Vrijeme oporavka je minimalno, a većina pacijenata može se vratiti normalnim aktivnostima unutar dan ili dva.

U Poliklinici Kranjčec koristimo se najsuvremenijom laserskom tehnologijom za izvođenje ovog zahvata, čime osiguravamo najbolje moguće rezultate za naše pacijente.

MINIMALNI OŽILJCI

Budući da nema rezova uključenih u lasersku ablaciju za nodule štitnjače, obično postoje minimalni ožiljci u usporedbi s drugim kirurškim tretmanima. Ovo može biti posebno važno za pacijente koji su zabrinuti zbog kozmetičkih učinaka operacije.

4

BRZO I PRAKTIČNO

Lasersko uklanjanje čvorova na štitnjači obično je brz i praktičan postupak, koji traje samo oko 30 minuta. To znači da se pacijenti obično mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima isti dan.

3

VISOKA STOPA USPJEHA

Pokazalo se da liječenje laserskom ablacijom ima visoku stopu uspješnosti u smanjenju veličine i simptoma čvorova na štitnjači. Zapravo, studije su pokazale da do 90% pacijenata doživi značajno poboljšanje veličine čvorova i simptoma nakon samo jednog tretmana.

2

NEINVAZIVNA PROCEDURA

Jedna od primarnih prednosti liječenja čvorova štitnjače laserskom ablacijom je neinvazivan postupak. To znači da nema kirurških rezova ili ožiljaka, što može uvelike skratiti vrijeme oporavka i minimizirati rizik od komplikacija.

1

PREDNOSTI LASERSKOG LIJEČENJA

Opcije liječenja

Liječenje čvorova u štitnjači ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući veličinu i mjesto čvora, uzrokuje li simptome ili utječe na funkciju štitnjače te je li maligan ili ne. Mogućnosti liječenja mogu uključivati praćenje čvorića tijekom vremena, terapiju hormonima štitnjače ili operaciju uklanjanja čvorića.

U Poliklinici Kranjčec nudimo minimalno invazivnu, nekiruršku opciju liječenja čvorova štitnjače - lasersku ablaciju.

Nakon postupka

Nakon postupka, pacijent će moći napustiti kliniku i vratiti se svojim svakodnevnim aktivnostima. Oporavak obično traje samo nekoliko dana, a pacijent će dobiti upute o tome što učiniti tijekom ovog vremena.

3

Što očekivati ​​tijekom postupka?

Postupak liječenja štitnjače laserom obično traje oko 30-60 minuta, ovisno o veličini čvora. Pacijent leži na stolu za tretman, a laserska sonda se postavlja na kožu iznad čvora. Nakon postavljanja sonde, laserska energija se koristi za uništavanje čvora.

2

Kako se pripremiti za postupak?

Prije postupka, pacijent će se podvrgnuti detaljnom pregledu i pregledu ultrazvukom kako bi se utvrdilo je li liječenje laserom prikladno. Pacijent će dobiti i upute o tome kako se pripremiti za postupak, uključujući ograničenja hrane i pića.

1

SPASITE VAŠU ŠTITNJAČU

Laser ablacijom štitnjače uklanjanje čvorova se pojavilo kao revolucionarna alternativa klasičnoj operaciji, koja često uključuje uklanjanje cijele štitnjače ili više tkiva nego što je potrebno, što može dovesti do komplikacija i moguće štete za pacijente. Zapravo, upotreba laserske ablacijske terapije sve više postaje preferirana metoda liječenja čvorova štitnjače jer je manje invazivna, manje bolna i ima brži oporavak.

Nažalost, mnoge javne bolnice još uvijek se oslanjaju na klasičnu operaciju, što može dovesti do dugotrajnih bolničkih boravaka i produljenog razdoblja oporavka. S druge strane, Poliklinika Kranjčec prihvaća najnoviju tehnologiju u obliku laserske ablacijske terapije, koja se pokazala izuzetno učinkovitom i puno sigurnijom od tradicionalne operacije.

Zahvaljujući laserskoj ablacijskoj terapiji, pacijenti s čvorovima na štitnjači sada mogu izbjeći rizike koji su povezani s klasičnom operacijom, uključujući oštećenje okolnih tkiva, teškoće s govorom i gutanjem te potrebu za doživotnom terapijom zamjene hormona. Umjesto toga, laserska ablacija precizno cilja pogođeno tkivo, uz minimalno oštećenje zdravog tkiva i smanjenje rizika od komplikacija.

Osim toga, laserska ablacijska terapija ne zahtijeva opću anesteziju, a pacijenti obično mogu napustiti bolnicu istog dana ili dan nakon postupka, s minimalnom boli ili nelagodom. To znači da se mogu brže vratiti svojim normalnim aktivnostima, s manje poremećaja u njihovim životima.

Sveukupno, laserska ablacijska terapija postala je presudna u liječenju čvorova štitnjače, spašavajući štitnjače i štiteći zdravlje i dobrobit pacijenata. Sa svojim brojnim prednostima i dokazanim uspješnim rezultatima, nije čudno zašto se sve više ljudi okreće laserskoj ablacijskoj terapiji za liječenje čvorova na štitnjači.

bottom of page