top of page

LASERSKO LIJEČENJE HEMOROIDA

"Laserskom preciznošću do bržeg oporavka!"

Osjećate nelagodu, svrbež ili bol u analnoj regiji? Možda se suočavate s hemoroidima. Hemoroidi su često neugodno i bolno stanje koje se javlja kada se krvne žile u rektumu ili anusu prošire. Simptomi hemoroida mogu uključivati ​​krvarenje tijekom pražnjenja crijeva, svrbež, peckanje i osjećaj pritiska.

Na našoj web stranici o laserskom liječenju hemoroida, pružamo vam sveobuhvatne informacije o hemoroidima kako biste bolje razumjeli svoje stanje. Upoznat ćete se s uzrocima hemoroida, različitim vrstama hemoroida (unutarnjim, vanjskim, kombiniranim) i njihovim simptomima. Također ćemo vam objasniti važnost pravovremenog liječenja hemoroida kako biste se mogli adekvatno brinuti o svom zdravlju.

Razumijevanje hemoroida ključno je za donošenje informirane odluke o liječenju. Naša poliklinika specijalizirana je za lasersko liječenje hemoroida, jednu od najnaprednijih i najučinkovitijih metoda za uklanjanje hemoroida. Naš tim stručnjaka koristi najnoviju lasersku tehnologiju kako bi vam pružio siguran, precizan i minimalno invazivan tretman.

Što su hemoroidi?

1. Što su hemoroidi i koji su simptomi:

Hemoroidi su proširene krvne žile u analnom području koje mogu uzrokovati nelagodu, svrbež, bol i krvarenje tijekom pražnjenja crijeva. Simptomi hemoroida mogu varirati, uključujući krvarenje, svrbež, peckanje, osjećaj pritiska ili čvoriće u analnom području.

​​​

2. Uzroci hemoroida:

Hemoroidi se najčešće javljaju zbog pritiska na krvne žile u rektumu i anusu. Među glavnim uzrocima su zatvor, proljev, produženo sjedenje ili stajanje, trudnoća, nasljedna sklonost, prekomjerna težina i drugi čimbenici. ​

3. Različite vrste hemoroida (unutarnji, vanjski, kombinirani):

Hemoroidi se mogu podijeliti u tri glavne vrste - unutarnje, vanjske i kombinirane. Unutarnji hemoroidi nalaze se unutar rektuma i obično ne uzrokuju bol, ali mogu krvarenje. Vanjski hemoroidi su vidljivi izvan anusa i mogu uzrokovati svrbež, bol i krvarenje. Kombinirani hemoroidi su kombinacija unutarnjih i vanjskih hemoroida

4. Važnost pravovremenog liječenja hemoroida:

Pravovremeno liječenje hemoroida izuzetno je važno kako bi se ublažili simptomi, spriječili komplikacije i poboljšala kvaliteta života. Bez liječenja, hemoroidi se mogu pogoršavati i uzrokovati ozbiljnije probleme poput tromboze hemoroida ili prolapsa. 

O HEMOROIDIMA

Kako izgleda procedura - video link

PREDNOSTI LASERSKOG LIJEČENJA

Preciznost

Laserska tehnologija omogućuje kirurgu precizno ciljanje i zatvaranje hemoroida, što rezultira boljim kontrolama nad postupkom i osigurava maksimalnu učinkovitost.

Minimalna invazivnost

Lasersko liječenje hemoroida je minimalno invazivna procedura koja se izvodi ambulantno. Nema potrebe za rezanjem tkiva ili otvorenim operativnim zahvatom, što rezultira manje traumatičnim iskustvom za pacijenta.

Manji rizik od komplikacija

Lasersko liječenje hemoroida smanjuje rizik od komplikacija koje se mogu javiti kod tradicionalnih kirurških zahvata, poput infekcija, oštećenja okolnih tkiva ili stvaranja ožiljaka.

Brži oporavak

Pacijenti koji se podvrgnu laserskom liječenju hemoroida obično imaju brži oporavak u usporedbi s tradicionalnim metodama. Manja trauma tkiva tijekom laserskog zahvata smanjuje bol, oticanje i vrijeme oporavka.

Manje krvarenje

Laserska tehnologija omogućuje precizno uklanjanje ili zatvaranje hemoroidnih žila bez uzrokovanja značajnog krvarenja. To rezultira manje krvavim postupkom i bržim oporavkom.

Izvanbolnički postupak

Laserska operacija hemoroida obično se izvodi ambulantno, što znači da pacijent ne mora ostati u bolnici. To smanjuje troškove hospitalizacije i omogućuje pacijentima da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima brže.

Zašto odabrati nas?

Kada je u pitanju lasersko liječenje hemoroida, mi smo vaša najbolja opcija. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali odabrati nas za svoju skrb o hemoroidima:

  1. Stručnost i iskustvo: Naš stručni tim ima bogato iskustvo i obrazovanje u području proktologije. Nudimo vrhunsku skrb i rezultate zahvaljujući našem stručnom znanju i dugogodišnjem iskustvu u laserskom liječenju hemoroida.

  2. Napredna tehnologija: Naša klinika je opremljena najnovijom laserskom tehnologijom koja omogućuje precizne i učinkovite postupke liječenja hemoroida. Primjenjujemo inovativne metode koje pružaju brze i trajne rezultate.

  3. Individualni pristup: Svaki pacijent je jedinstven, stoga pristupamo svakom slučaju individualno. Naši stručnjaci pažljivo procjenjuju vaše potrebe i pružaju personalizirane planove liječenja koji odgovaraju vašim specifičnim simptomima i stanju.

  4. Sigurnost i udobnost: Vaša sigurnost i udobnost su nam prioritet. Naš tim osigurava da se osjećate ugodno i dobro informirano tijekom cijelog procesa liječenja. Primjenjujemo napredne tehnike za minimalno invazivne zahvate kako bismo smanjili nelagodu i omogućili brz oporavak.

  5. Empatična skrb: Razumijemo da je suočavanje s problemima hemoroida stresno i osjetljivo iskustvo. Naš tim pruža podršku, empatiju i pažljivu skrb tijekom cijelog vašeg putovanja liječenja. Naš cilj je da se osjećate sigurno, podržano i saslušano.

Odaberite nas kao svoje pouzdano odredište za lasersko liječenje hemoroida. Povjerite svoje zdravlje našem stručnom timu i doživite vrhunsku skrb koja će vam donijeti olakšanje i poboljšati kvalitetu života.

TKO SU NAŠI STRUČNJACI?

Ono što posebno ističe naše vrhunske stručnjake jesu laserske operacije u području abdominalne kirurgije za koje su naši dr. Katušić i dr. Vukosav educirani u Njemačkoj!

Minimalno invazivne zahvate naši stručnjaci izvode na našem BioLitec Leonardo laseru, vrhuncu tehnološkog dostignuća u medicini, koji omogućuje izuzetno precizne i bezbolne minimalno invazivne zahvate.

dr. Zvonimir Katušić

spec. opće kirurgije i subspec. abdominalne kirurgije

dr. Dario Vukosav

spec. opće kirurgije i subspec. abdominalne kirurgije

Lasersko operacija hemoroida je inovativna metoda koja pruža učinkovito rješenje za hemoroide, s minimalnim invazivnim zahvatom i brzim oporavkom.

Evo detaljnog opisa postupka:

  1. Konzultacija: Prije samog postupka, pacijent se susreće s našim stručnjacima koji će pažljivo pregledati simptome, procijeniti stupanj hemoroida i razgovarati o očekivanjima i ciljevima pacijenta. Tijekom konzultacije, bit će vam pružene sve potrebne informacije o laserskom liječenju hemoroida i odgovorena na sva pitanja koja imate.

  2. Priprema: Prije samog postupka, pacijentu se može preporučiti nekoliko pripremnih koraka kao što je prehrana, uzimanje određenih lijekova ili promjena životnih navika. Naš tim će vam pružiti sve potrebne smjernice kako biste se pripremili za postupak.

  3. Laserski zahvat: Postupak laserske operacije hemoroida obično se izvodi u spinalnoj ili intravenskoj anesteziji, što pacijentu pruža udobnost i smanjuje nelagodu. Kroz ciljani laser, energija se usmjerava na hemoroide, uzrokujući suženje krvnih žila i smanjenje upale. Laserska energija također potiče zacjeljivanje tkiva i obnavljanje oštećenih područja.

  4. Brzi oporavak: Jedna od prednosti laserskog liječenja hemoroida je brz oporavak. Zahvaljujući minimalnoj invazivnosti postupka, većina pacijenata može se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima vrlo brzo nakon zahvata. Postoji minimalno krvarenje i nelagoda, što omogućuje pacijentima da se osjećaju bolje i brže oporave.

  5. Kontrole i praćenje: Nakon laserskog liječenja hemoroida, bit će vam dogovoreni redoviti kontrolni pregledi kako bismo pratili vaš napredak i osigurali da se oporavljate dobro. Naš tim će vam pružiti sve potrebne smjernice i upute kako biste se brzo i uspješno vratili normalnom životu.

Lasersko liječenje hemoroida pruža brojne prednosti u usporedbi s drugim metodama. Ono je manje invazivno, smanjuje rizik od komplikacija, ima brži oporavak i bolje rezultate. Ova napredna tehnologija omogućuje precizno označavanje hemoroida, minimalno krvarenje i veću kontrolu nad postupkom. Uz naš tim stručnjaka i naprednu lasersku tehnologiju, možete biti sigurni da ćete dobiti vrhunsku skrb i najbolje moguće rezultate.

Postupak laserskog liječenja hemoroida:

bottom of page