top of page

LASERSKO LIJEČENJE PILONIDALNOG SINUSA

"Laserskom preciznošću do bržeg oporavka!"

Pilonidalni sinus je upalno stanje koje se javlja u području između stražnjice, obično blizu donjeg dijela leđa. Ovo stanje karakterizira stvaranje šupljine ili sinusnog kanala ispod kože koji se obično ispunjava dlakom, kožnim stanicama i drugim otpadnim materijalima.

Pilonidalni sinus može uzrokovati nelagodu, bol i upalu, te zahtijeva odgovarajuće liječenje kako bi se spriječile komplikacije.

Pilonidalni sinus obično se razvija kao rezultat zadržavanja dlaka u kožnim porama ili folikulima. Ovo područje može biti osjetljivo na infekcije, što rezultira upalom i stvaranjem gnoja. Često se javlja kod osoba koje provode dugo vremena sjedeći, imaju prekomjernu dlakavost u području stražnjice ili su podložne znojenju. Također se može javiti i kod osoba s genetskom predispozicijom ili prethodnom poviješću pilonidalnog sinusa.

Lasersko liječenje pilonidalnog sinusa nudi inovativan pristup koji koristi preciznu lasersku tehnologiju za uklanjanje zaraženog tkiva i poticanje cijeljenja. Ovaj neinvazivni postupak omogućuje minimalno oštećenje okolnih tkiva, brži oporavak i smanjenje rizika od ponovne pojave pilonidalnog sinusa.

Što je pilonidalni sinus?

Kako izgleda procedura - video link

PREDNOSTI LASERSKOG LIJEČENJA

Preciznost

Laserska tehnologija omogućuje vrlo precizno ciljanje zaraženog tkiva, minimizirajući oštećenje okolnih zdravih tkiva.

Minimalna invazivnost

Za razliku od klasičnog kirurškog rezanja, lasersko liječenje koristi tanku lasersku sondu koja se umetne u sinusnu šupljinu. To rezultira manjim ožiljcima, manje bolnim postupkom i bržim oporavkom.

Manji rizik od infekcija

Laserska energija ima antimikrobna svojstva, što smanjuje rizik od infekcija tijekom i nakon postupka.

Brži oporavak

Zahvaljujući manjoj traumi tkiva, pacijenti obično doživljavaju brži oporavak nakon laserskog liječenja pilonidalnog sinusa. Mogu se vratiti uobičajenim aktivnostima brže nego kod klasičnog pristupa.

Smanjenje rizika od recidiva

Lasersko liječenje ciljano uklanja zaraženo tkivo i potiče regeneraciju zdravog tkiva, što može smanjiti rizik od ponovnog pojavljivanja pilonidalnog sinusa.

Bolji estetski rezultat

Budući da laserski postupak ostavlja manje ožiljaka, pacijenti mogu očekivati ​​bolje kozmetičke rezultate i estetski privlačniji izgled operiranog područja.

TKO SU NAŠI STRUČNJACI?

Dr. Boris Poljak je specijalist urolog s dugogodišnjim iskustvom u liječenju širokog spektra uroloških stanja. Ima profesionalni pristup usmjeren na pacijenta bez obzira na dob ili stanje te je posvećen pomaganju svojim pacijentima da postignu optimalno zdravlje i dobrobit.

 

Kontaktirajte nas već danas i zakažite konzultacije s dr. Poljakom i saznajte kako vam on može pomoći u vašim urološkim potrebama.

dr. Boris Poljak

Zašto odabrati nas?

Naša poliklinika koristi najnapredniju tehnologiju za lasersko liječenje pilonidalnog sinusa - BioLitec Leonardo dual 45w. Ovaj vrhunski laser s valnom duljinom od 1064 nm/1470 nm pruža izvanredne rezultate za naše pacijente.

Uz BioLitec Leonardo dual 45w laser, pružamo vam sigurno, učinkovito i bezbolno rješenje za liječenje pilonidalnog sinusa. Pridružite nam se i iskusite vrhunsku skrb i rezultate koje zaslužujete.

Kroz našu dugogodišnju praksu, stekli smo povjerenje pacijenata koji nam se iznova vraćaju i preporučuju nas svojim obiteljima i prijateljima. Zadovoljstvo naših pacijenata je naša najveća nagrada i potvrda naše kvalitete.

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih pacijenata i iskusite vrhunsku kvalitetu liječenja pilonidalnog sinusa koju pružamo. Obratite nam se danas i dopustite nam da vam pomognemo u postizanju zdravog i sretnog života bez neugodnih simptoma pilonidalnog sinusa.

Klasično i lasersko liječenje su dvije glavne metode kojima se može riješiti pilonidalni sinus, ali postavlja se pitanje - koja je metoda bolji izbor?

Klasično liječenje pilonidalnog sinusa uključuje kirurško otvaranje i čišćenje sinusne šupljine te uklanjanje zaraženog tkiva. Ova metoda može biti učinkovita, ali često zahtijeva dulji period oporavka i može rezultirati vidljivim ožiljcima. Također, postoji mogućnost ponovnog javljanja pilonidalnog sinusa u budućnosti.

S druge strane, lasersko liječenje pilonidalnog sinusa predstavlja suvremeniju i napredniju metodu. Koristeći precizno usmjereni laserski snop, sonda se uvodi u sinusnu šupljinu. Laser potiče cijeljenje tkiva, smanjuje upalu i uništava bakterije, što rezultira bržim oporavkom i manjim rizikom od infekcija. Osim toga, laserska operacija ostavlja minimalne ožiljke i smanjuje vjerojatnost ponovnog javljanja pilonidalnog sinusa.

Kada se usporede klasično i lasersko liječenje pilonidalnog sinusa, jasno je da laserska metoda nudi brojne prednosti. Brži oporavak, manje vidljivi ožiljci i manja vjerojatnost ponovnog javljanja čine lasersko liječenje privlačnim izborom za pacijente. Također, kvalificirani i iskusni stručnjaci poput našeg tima liječnika osiguravaju siguran i učinkovit postupak.

Ako se borite s pilonidalnim sinusom, razmislite o laserskoj operaciji kao modernoj alternativi klasičnoj metodi. Naša klinika pruža vrhunsku skrb i stručno vođenje tijekom cijelog procesa liječenja. Zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje za vaše potrebe i omogućiti vam da se vratite u normalan život bez neugodnih simptoma pilonidalnog sinusa.

Klasično vs. Lasersko liječenje - odaberite najučinkovitiju metodu!

bottom of page