top of page

PLASTIČNA KIRURGIJA GLAVE I VRATA

Otkrijte ljepotu u sebi

"Otkrijte ljepotu u sebi" više je od mota naše klinike za plastičnu kirurgiju. Vjerujemo da svatko zaslužuje osjećati se samouvjereno i lijepo u svojoj koži. Naš iskusni tim plastičnih kirurga spreman je pomoći vam da postignete željeni izgled kroz sigurne i učinkovite postupke prilagođene vašim individualnim potrebama.

 

Bilo da tražite pomlađivanje lica, oblikovanje nosa, uklanjanje neželjenih madeža ili bilo koji drugi zahvat plastične kirurgije na glavi i vratu, predani smo pružanju iznimnih rezultata uz koje ćete se osjećati najbolje. S fokusom na rezultate koji izgledaju prirodno i suosjećajnim pristupom njezi pacijenata, pozivamo vas da otkrijete ljepotu u sebi u našoj klinici.

Dobro došli u našu kliniku, najbolje mjesto u gradu za sve vaše estetske potrebe.

USLUGE KOJE NUDIMO:

Operacije nosa

Što je rinoplastika?

Rinoplastika, koja se obično naziva "operacija nosa", je kirurški zahvat koji je osmišljen za poboljšanje izgleda i/ili funkcije nosa. To je jedan od najčešće izvođenih zahvata plastične kirurgije u svijetu. Postupak se može provesti za rješavanje raznih problema, uključujući nos koji je prevelik ili premalen, kriv nos, grbu na hrptu nosa, izbočeni ili spušteni vrh ili devijaciju septuma koja otežava disanje.

Tko je kandidat za rinoplastiku?

Dobri kandidati za rinoplastiku obično su dobrog općeg zdravlja i imaju realna očekivanja o tome što se postupkom može postići. Mogu imati različite brige u vezi s nosom, poput kvrge na hrptu nosa, krivog nosa ili nosa koji je prevelik ili premalen za njihovo lice.

Važno je napomenuti da je rinoplastika vrlo individualiziran postupak i ono što odgovara jednoj osobi ne mora odgovarati drugoj. Zato je ključno imati temeljitu evaluaciju i konzultacije s vještim plastičnim kirurgom koji može pomoći u određivanju vaše kandidature za zahvat. Tijekom vaših konzultacija, vaš kirurg će pažljivo pogledati vaš nos i strukturu lica, te razgovarati o vašim ciljevima i brigama za postupak. Također će pregledati vašu povijest bolesti i sve lijekove koje uzimate kako bi bili sigurni da je rinoplastika sigurna i prikladna za vas.

Općenito, ako niste zadovoljni izgledom ili funkcijom svog nosa i dobrog ste zdravlja, rinoplastika bi mogla biti izvrsna opcija za razmatranje.

Kako izgleda procedura?

Prije zahvata, pacijenti će dobiti anesteziju kako bi im se osigurala udobnost tijekom operacije. Kirurg će zatim napraviti rezove na neupadljivim područjima nosa kako bi pristupio hrskavici i kosti koje će se preoblikovati.

Ovisno o individualnim potrebama pacijenta, kirurg može smanjiti veličinu nosa, preoblikovati vrh ili ispraviti devijaciju septuma kako bi poboljšao disanje. Kirurg će zatim pažljivo zatvoriti rezove kako bi smanjio vidljive ožiljke. Nakon zahvata, pacijenti će biti pod nadzorom u sobi za oporavak kako bi se osiguralo da im je ugodno i da se dobro oporavljaju.

Postoperacijski oporavak

Nakon zahvata, pacijenti će biti pod nadzorom u sobi za oporavak kako bi se osiguralo da im je ugodno i da se dobro oporavljaju. Obično će osjetiti otekline, modrice i nelagodu, što se može riješiti lijekovima. Važno je da se pacijenti pridržavaju svih postoperativnih uputa kako bi se pospješilo pravilno cijeljenje i smanjio rizik od komplikacija. Važno je da pacijenti imaju realna očekivanja o ishodu zahvata, jer može proći nekoliko mjeseci prije nego što potpuni rezultati budu vidljivi. Međutim, mnogi su pacijenti zadovoljni rezultatima svoje rinoplastike i navode da se osjećaju samopouzdanije i ugodnije sa svojim izgledom. Pacijenti bi također trebali biti svjesni mogućih rizika i komplikacija povezanih s bilo kojom operacijom te bi o tome trebali razgovarati sa svojim kirurgom prije zahvata.

2

3

4

1

PRIJE I POSLIJE - GALERIJA NAŠIH PACIJENATA

PRIJE

POSLIJE

Prije rinoplastike:

Na profilnoj fotografiji djevojke prije zahvata rinoplastike vidi se nos koji ima određene crte kojima ona možda nije zadovoljna. Čini se da je hrbat njezina nosa blago grbovit, a vrh malo spušten, što može utjecati na njezino samopouzdanje i samopoštovanje. Ona može biti svjesna svog nosa i izbjegavati određene društvene situacije ili kutove na fotografijama.

 

Nakon rinoplastike:

Profilna fotografija djevojke nakon zahvata rinoplastike pokazuje primjetnu razliku u obliku nosa. Grba na hrptu nosa je smanjena, a vrh je podignut, dajući nosu profinjeniji i simetričniji izgled. Ova promjena ne samo da može poboljšati njezin fizički izgled, već i povećati njezino samopouzdanje i samopoštovanje. Rezultati rinoplastike mogu promijeniti život osobama koje su bile nezadovoljne svojim nosom i mogu dovesti do značajnog poboljšanja kvalitete života.

Otoplastika

Otoplastika, također poznata kao kirurgija ušiju, estetski je kirurški zahvat namijenjen poboljšanju izgleda ušiju (klempavih, tj. odstojećih ušiju). Postupak se može koristiti za ispravljanje raznih problema, uključujući stršeće uši, deformirane uši i asimetrične uši.

Otoplastika može pružiti i fizičku i psihičku korist za pacijente. Fizički, otoplastika može poboljšati oblik, položaj i proporcije ušiju, što rezultira uravnoteženijim i estetski ugodnijim izgledom. Psihološki, otoplastika može poboljšati samopouzdanje i samopoštovanje, kao i smanjiti osjećaj neugode ili srama zbog izgleda ušiju. Primjeri iz stvarnog života koji pokazuju kako je otoplastika pozitivno utjecala na živote pacijenata uključuju povećano socijalno samopouzdanje, bolji učinak na poslu ili u školi i poboljšanu kvalitetu života.

Postupak otoplastike obično uključuje anesteziju, rezove iza uha i preoblikovanje ušne hrskavice i/ili kože. Ovisno o individualnim potrebama pacijenta, kirurg može koristiti različite tehnike, uključujući bodovanje hrskavice, uklanjanje hrskavice i šivanje. Zahvat obično traje jedan do dva sata, a pacijenti se obično mogu vratiti kući isti dan.

PRIJE I POSLIJE - GALERIJA NAŠIH PACIJENATA

Prilikom odabira kirurga za otoplastiku, važno je odabrati nekoga tko je kvalificiran i iskusan u postupku.

Ako razmišljate o otoplastici kao mogućem rješenju za ispravljanje izgleda vaših ušiju, preporučujemo vam da zakažete konzultacije s našom klinikom. Tijekom konzultacija imat ćete priliku razgovarati o svojim ciljevima, brigama i očekivanjima s jednim od naših iskusnih kirurga. Oni će procijeniti vašu kandidaturu za postupak i izraditi personalizirani plan liječenja prilagođen vašim jedinstvenim potrebama.

PRIJE

POSLIJE

U ovom posebnom nizu slika vidimo 16-godišnjeg dječaka koji je podvrgnut otoplastici kako bi ispravio izgled svojih ušiju.

 

Na prethodnoj slici, dječakove uši strše upadljivo iz glave. To može biti izvor niskog samopouzdanja i nelagode, osobito za tinejdžere koji tek razvijaju svoje emocionalno stanje. Oblik i položaj ušiju mogu imati značajan utjecaj na nečiji izgled i samopouzdanje, a u ovom slučaju dječak je odlučio napraviti otoplastiku kako bi riješio svoje probleme.

 

Na sljedećoj slici vidimo dramatičnu razliku. Dječakove uši sada su bliže glavi, stvarajući proporcionalniji i uravnoteženiji izgled. Oblik ušiju je također poboljšan, stvarajući prirodniji i estetski ugodniji izgled. Sve u svemu, rezultati otoplastike bili su transformativni za dječaka, poboljšali su mu samopouzdanje i omogućili mu da se osjeća sigurnije u svoj izgled.

Blefaroplastika

Blefaroplastika, također poznata kao operacija vjeđa, popularan je kozmetički zahvat koji može poboljšati izgled vjeđa uklanjanjem viška kože, masnog tkiva i mišića s gornjih i donjih kapaka. To može pomoći u stvaranju mlađahnijeg, budnijeg i pomlađenog izgleda, a također može riješiti funkcionalne probleme, poput opuštenih kapaka koji mogu ometati vid.

Blefaroplastika može ponuditi niz dobrobiti pacijentima, uključujući:

  • Poboljšan izgled: uklanjanjem viška kože, masnoće i mišića s kapaka, blefaroplastika može stvoriti mladenačkiji, budniji i osvježeni izgled.

  • Poboljšan vid: U slučajevima kada opušteni kapci ometaju vid, blefaroplastika može poboljšati vid i kvalitetu života.

  • Poboljšano samopouzdanje: Mnogi pacijenti izjavljuju da se nakon zahvata osjećaju s više samopouzdanja i samouvjerenosti, budući da im oči izgledaju svjetlije i budnije.

Postupak blefaroplastike obično traje između 1-3 sata, ovisno o opsegu operacije. Zahvat se obično izvodi u lokalnoj anesteziji sa sedativima, iako se u nekim slučajevima može koristiti opća anestezija.

Koraci postupka blefaroplastike uključuju:

  1. Rez: Kirurg će napraviti male rezove u prirodnim naborima gornjeg i/ili donjeg kapka.

  2. Uklanjanje viška tkiva: Kirurg će ukloniti višak kože, masnog tkiva i mišića s kapaka.

  3. Zatvaranje: Rezovi će se zatvoriti šavovima ili ljepilom za kožu.

Nakon zahvata pacijenti će se morati odmarati nekoliko dana. Uobičajeno je osjetiti otekline, modrice i nelagodu tijekom perioda oporavka, koji može trajati i do nekoliko tjedana. 

 

Rezultati blefaroplastike vidljivi su za nekoliko tjedana, a potpuni rezultati vidljivi su za nekoliko mjeseci. Pacijenti mogu očekivati ​​mlađahniji i svježiji izgled očiju, s poboljšanim vidom i općim povećanjem samopouzdanja.

Prilikom odabira kirurga za blefaroplastiku, važno je odabrati nekoga tko je kvalificiran i iskusan u postupku.

Ako razmišljate o otoplastici kao mogućem rješenju za ispravljanje izgleda vaših kapaka, preporučujemo vam da zakažete konzultacije s našom klinikom. Tijekom konzultacija imat ćete priliku razgovarati o svojim ciljevima, brigama i očekivanjima s jednim od naših iskusnih kirurga. Oni će procijeniti vašu kandidaturu za postupak i izraditi personalizirani plan liječenja prilagođen vašim jedinstvenim potrebama.

Facelift

Facelifting je kirurški zahvat koji može pomoći vratiti mladenačkiji i osvježeni izgled lica. Kako starimo, koža na našem licu počinje gubiti elastičnost i čvrstoću, što rezultira opuštenom kožom i borama. Facelifting može riješiti te probleme zatezanjem i podizanjem kože na licu i vratu.

 

Tijekom postupka faceliftinga, rezovi se rade na neupadljivim dijelovima lica, kao što su oko linije kose i iza ušiju. Kirurg zatim premješta donja tkiva, uklanja višak kože i zateže preostalu kožu. Rezultat je glatkiji, podignutiji izgled lica i vrata. Facelifting se može prilagoditi za rješavanje specifičnih problema, kao što su vilice, opuštena koža na vratu ili duboke bore oko usta. Zahvat se također može kombinirati s drugim kozmetičkim tretmanima, poput operacije kapaka ili dermalnih punila, za cjelovitije pomlađivanje.

 

Razdoblje oporavka od faceliftinga obično traje nekoliko tjedana, a tijekom tog vremena pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu. Važno je slijediti sve postoperativne upute kirurga, uključujući izbjegavanje napornih aktivnosti i držanje glave podignute tijekom spavanja. Iako facelifting može dati dramatične rezultate, važno je imati realna očekivanja i razumjeti da postupak ne može zaustaviti prirodni proces starenja. Međutim, mnogi pacijenti navode povećanje samopouzdanja i zadovoljstva svojim izgledom nakon faceliftinga.

Prilikom odabira kirurga za facelifting, važno je odabrati nekoga tko je kvalificiran i iskusan u postupku.

Ako razmišljate o faceliftingu kao mogućem rješenju za ispravljanje izgleda vašeg lica, preporučujemo vam da zakažete konzultacije s našom klinikom. Tijekom konzultacija imat ćete priliku razgovarati o svojim ciljevima, brigama i očekivanjima s jednim od naših iskusnih kirurga. Oni će procijeniti vašu kandidaturu za postupak i izraditi personalizirani plan liječenja prilagođen vašim jedinstvenim potrebama.

bottom of page